De trouwringen van Gerstner.

Groot nieuws! Ik ben dealer geworden van de mooie trouwringen van August Gerstner. Bekijk hier de website : http://nl.gerstner-trauringe.de

Waarom ik voor Gerstner gekozen heb is het volgende. De trouwringen van Gerstner bestaan al meer dan 150 jaar en het is een echt degelijk Duits kwaliteitsproduct. Voor de gravure kan gekozen worden voor verschillende lettertypen en verschillende symbolen. Ook is het mogelijk een vingerafdruk of handgeschreven tekst in of op de ringen te laten zetten.

Er zijn zeer veel verschillende modellen te verkrijgen van heel smal tot heel breed, met of zonder diamant in allerlei prijsklassen. Veel basismodellen  kunnen aangepast worden in het soort materiaal, soort profiel, het gehalte, de kleur, de afwerking, de breedte, de diamant grootte, aantal diamanten, diamant kwaliteit en materiaaldikte.  Met de ringen configurator kan je de basisringen aanpassen, bekijk deze link : http://konfigurator.gerstner-trauringe.de

 

Genoeg redenen om te kiezen voor dit degelijke kwaliteitsmerk!

 

 

Hier onder zie je een aantal mogelijkheden van de ringen configurator

Eerst  wat  over de verschillende materialen. De ringen zijn veelal te verkrijgen in palladium, goud of platina. Deze edele metalen zijn ook weer te verkrijgen in verschillende gehaltes, van laag naar hoog. Bij Gerstner is het mogelijk om beiden een totaal andere ring te kiezen, of beiden een ander materiaal of kleur. Het is niet zo dat de ringen als set gekocht moeten worden. 

 

Goud is het meest gebruikte materiaal voor trouwringen. De meeste mensen zijn hier wel bekend mee. Witgoud wordt vaak voorzien van een laagje rhodium omdat het er anders een beetje grijs uitziet, witgoud is om te zien van zichzelf niet zo wit. Dat laagje slijt er wel af na verloop van tijd en dan zou het opnieuw gerhodineerd kunnen worden. Maar er zijn nog meer edele metalen voor trouwringen.

 

Er is er bijvoorbeeld ook palladium. Een edel metaal uit de platina groep en is wit van kleur. Palladium hoeft daardoor niet van een laagje rhodium te worden voorzien. Het soortelijk gewicht en de algemene prijs van Palladium ligt lager dan van goud, waardoor de prijs lager uitkomt dan voor witgouden ringen.

 

Er zijn ook platina trouwringen te verkrijgen, deze zijn ook mooi wit van kleur. Platina is het zuiverste en zeldzaamste edelmetaal en is het sterkste edelmetaal. Door de natuurlijk witte kleur hoeven ringen van platina ook niet te worden voorzien van een laagje rhodium. De algemene prijs van platina is lager dan van goud, maar het soortelijk gewicht van platina is veel hoger dan van goud waardoor de prijs van Platina ringen hoger ligt dan voor gouden ringen.

 

Gerstner maakt ringen in al deze materialen of een combinatie hiervan.

 

Zoals je op de afbeelding kan zien zegt het gehalte iets over de kleur van het edelmetaal. Hoe hoger het gehalte hoe warmer de kleur wordt.

Ook de prijs wordt beïnvloed door het gehalte, hoe lager het gehalte hoe lager de prijs is. Voor de duurzaamheid adviseer ik voor goud minimaal 14 karaat te kiezen. Er is ook wel 8 en 9 karaat 'goud' alleen mag dat in Nederland geen goud genoemd worden.

 

Goud kan niet puur gebruikt worden, het is dan te zacht. Daarom wordt goud altijd gelegeerd met andere metalen. Dat kan zijn zilver, koper of palladium bij witgoud. Voorheen werd ook nikkel veel gebruikt, maar dat gaf bij veel mensen problemen in de vorm van allergische reacties. Ik werk daar niet mee en Gerstner ook niet.

 

Bijvoorbeeld 14 karaat goud bestaat voor 585/1000 ste deel uit puur goud en de rest zijn andere metalen. 18 karaat bestaat uit 750/1000 ste deel goud en de rest andere metalen. Door te legeren met andere metalen kan er invloed worden uitgeoefend op de kleur. Bijvoorbeeld om rood goud te maken wordt er in verhouding meer koper toegevoegd. De fabrikanten van trouwringen en edele metalen zijn altijd bezig om bijzondere en nieuwe kleuren te verkrijgen door te legeren. 

 

Gerstner heeft ook een hele mooie kleur die tussen geelgoud en roodgoud inzit. Deze kleur wordt 'mittel' genoemd en ziet er een beetje uit als warm geel, perzik achtig, richting oranje. Op de foto zijn drie ringen in elkaar te zien waar drie kleuren goud te zien zijn, geel, mittel en rood goud. Hele mooie ringen, deze hoeven niet als trouwring maar kunnen ook wel als normale ring gedragen worden! Ik ben er al een beetje hebberig van geworden hoor.

In de  configurator kan ook gekozen worden voor verschillende afwerkingen van de ringen zoals hamerslag, hooglans, fijnmat, ijsmat en zandmat. Mogelijkheden genoeg in ieder geval, en komen we er echt niet uit en wil je toch iets anders? Ik ben  goudsmid en kan ook zelf de ringen maken speciaal voor jullie helemaal naar wens! Bij mij gaat alles op afspraak, dan zorg ik voor een heerlijke kop koffie of thee met iets erbij. Op afspraak is zo veel prettiger omdat we dan niet gestoord worden door andere klanten, we alle tijd nemen die nodig is, ook in het weekend of 's avonds kunnen afspreken.

 

Heb je een vraag? Bel of mail mij. Vergeet niet het filmpje van Gerstner over het productie proces te bekijken op mijn homepage, heel leuk om te zien! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0