Hoe word je goudsmid?

Hoe kom je er nou bij om goudsmid te worden? Deze vraag krijg ik regelmatig, zeker omdat ik dit pas later ben gaan doen.

 

Dat ga ik jullie uitleggen! Er was een workshop zilveren ring maken bij goudsmid Persis van Schaik in Gorinchem. Dit was een uitje geregeld door de personeelsvereniging van mijn toenmalige werkgever.

 

 

 

En toen wist ik het, wat is dit leuk! Goudsmid is mijn roeping, zeker weten! Nooit een keuze kunnen maken voor opleiding of beroep tot mijn 39e, echt geen idee gehad. Op de foto's zien jullie de workshop en het resultaat.

 

Nadat de informatie binnen was over een opleiding voor goudsmid kwam ik bij de Vakschool in Schoonhoven terecht. Er bestond een opleiding in deeltijd, ideaal! 

 

Op dat moment was het schooljaar al begonnen, dat betekende tien maanden wachten voordat ik aan de slag kon op school. Maar dat mocht de pret niet drukken, even geduld hebben.

 

Na vier jaar heb ik mijn diploma gehaald, het was af en toe afzien en bikkelen. Sommige school opdrachten waren erg lastig en er mislukte ook wel eens wat. Maar nu ben ik goudsmid, het mooiste beroep wat er is!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Persis van Schaik (zondag, 17 september 2017)

  He Janneke! Wat leuk om dit zo te zien, heel lief om terug te lezen dat het zo is gelopen met de eerste kennismaking, beroepskeuze, opleiding en nu werkplaats aan huis!!!

  Veel plezier verder (maar dat zal denk ik geen probleem zijn)

  Groet Persis

 • #2

  Janneke (maandag, 18 september 2017 08:55)

  Hoi Persis, wat een leuk bericht! Ik denk nog vaak aan de workshop terug en dat het daar allemaal mee begonnen is.
  Groetjes van Janneke.